Olajok
A virgokkal s gygynvnyekkel illatostott olajok mg mindig rendkvl fontos szerepet jtszanak a mgia vilgban. A rgiek hittek abban, hogy bizonyos illatok hatssal vannak emberekre, trgyakra egyarnt. Ebbl a gondolatbl alakultak ki az illatostott olajjal vgzett vallsos s mgikus ceremnik. Mikzben az olajat felkenjk, fontos, hogy arra a hatsra sszpontostsunk, amelyet az olaj hitnk szerint kifejez majd. Miutn a kvnt hatsra sszpontostunk, rintsk vagy fogjuk meg az illet szemlyt vagy a trgyat a jobb keznkkel, majd vizualizljuk, hogy az illet szemlyt vagy trgyat fehr fny veszi krl. Ha mi magunk szeretnnk elkszteni a kenshez hasznlt olajokat, akkor clszer j minsg nvnyi olajat hasznlni alapknt. Az olvaolaj kivlan megteszi. ntnk mozsrba 60 ml olajat, adjunk hozz kt evkanl gygynvnyt vagy ms fszerkeverkeket, majd ppestsk alaposan a mozsrban. Az olajat egy elzleg megldott, stt helyen pihentessk hrom napig. A negyedik napon ellenrizzk, hogy az olaj felszvta-e a nvny illatt. Ha szksges, ptoljuk 60 ml-re. jabb hrom napon t pihentessk. A folyamatot addig ismteljk, amg az olaj el nem ri azt az illatintenzitst, amelyet szeretnnk. Egyes receptekben olyan nvnykeverkek szerepelnek, melyek mr az els napon nagyon ers illatot adnak az olajnak. Ms virgoknak s nvnyeknek gyengd az illatuk, gy a folyamatot tbbszr is meg kell ismtelni. Az olajksztsnl hagyomnyosan minden este, (amg el nem kszlnk) el kell kntlni egy olyan versikt, amely kapcsoldik ahhoz a clhoz, amelynek elrsrt az olajat felhasznljuk. Mikzben az olaj felett kntlunk, keznket tenyrrel lefel tartsuk az olaj fl, energinkat pedig irnytsuk egyenesen az olajra. Mikor az olaj elkszlt mg egyszer utoljra kntljuk el a versikt, majd a nvnyeket s virgokat szrjk le. Bizonyos recepteknl az olajat tartalmaz vegbe gykeret, gygynvnyt vagy mgnesvasat kell tenni, miutn elkszltnk. Bizonyos esetekben a gykr vagy a gygynvny vlaszthat. Egyes recepteknl gardniavirgot hasznlnunk. Azokon a helyeken, ahol a gardnia nem beszerezhet, esetleg nagyon drga, ott helyettesthetjk jzminnal is. A kvetkez olajok mindegyikbe cseppentsnk pr csepp benzointinktrt, nehogy megavasodjanak.
Porok
A porokat arra hasznljk, hogy a ritulk alatt a spiritualitst erstsk. Gris-gris zacskk ksztsnl, valamint a hz krnyknek vagy ruhk megszrsval is hasznlatosak. A szilrd hozzvalkat mozsrban trjk ssze, majd adjuk hozz a folykony hozzvalkat. Miutn a folyadkot teljesen elkevertk fvekkel, lassan adagoljuk hozz a zsrkvet. Mivel a zsrk nem olddik fel, mindig ezt adjuk utoljra a ksztmnyekhez. Ha az sszes hozzvalt elkevertk, mondjuk el a clnak leginkbb megfelel mondkt.
KERESZTEZ POR 30 g portott rm 15 g pirtott tlevl 7 g por 1 evkanl arabbors 1 dram tegyenget olaj 120 g zsrk
SZERELEMBRESZT POR 30 g pirtott szantlfa 1/4 teskanl fahj 1 teskanl deskmny 1 teskanl mirha 1/2 dram tmjnolaj 1/2 dram ndrusolaj 1 dram vrsrzsa-olaj 120 g zsrk
ARANYES POR 30 g pirtott szantlfa 1 teskanl szegfszirom (szrtva, porr zzva) 1 teskanl fahj 1 dram tmjnolaj 1/2 dram mirhaolaj 120 g zsrk
PNZVONZ POR 30 g pirtott szantlfa 1/4 teskanl fahj 1 evkanl pirtott kankalin 1 portott lrom 1/2 dram tmjnolaj 1/4 olaj pacsuli-olaj 1/4 dram mirhaolaj 120 g zsrk
TEGYENGET POR 30 g pirtott szantlfa 1/4 teskanl pirtott kankalin 1/2 dram tegyenget olaj 1/4 dram tmjnolaj 1/4 olaj dram mirhaolaj 120 g zsrk
Forrs: Porok
A porokat arra hasznljk, hogy a ritulk alatt a spiritualitst erstsk. Gris-gris zacskk ksztsnl, valamint a hz krnyknek vagy ruhk megszrsval is hasznlatosak. A szilrd hozzvalkat mozsrban trjk ssze, majd adjuk hozz a folykony hozzvalkat. Miutn a folyadkot teljesen elkevertk fvekkel, lassan adagoljuk hozz a zsrkvet. Mivel a zsrk nem olddik fel, mindig ezt adjuk utoljra a ksztmnyekhez. Ha az sszes hozzvalt elkevertk, mondjuk el a clnak leginkbb megfelel mondkt.
KERESZTEZ POR 30 g portott rm 15 g pirtott tlevl 7 g por 1 evkanl arabbors 1 dram tegyenget olaj 120 g zsrk
SZERELEMBRESZT POR 30 g pirtott szantlfa 1/4 teskanl fahj 1 teskanl deskmny 1 teskanl mirha 1/2 dram tmjnolaj 1/2 dram ndrusolaj 1 dram vrsrzsa-olaj 120 g zsrk
ARANYES POR 30 g pirtott szantlfa 1 teskanl szegfszirom (szrtva, porr zzva) 1 teskanl fahj 1 dram tmjnolaj 1/2 dram mirhaolaj 120 g zsrk
PNZVONZ POR 30 g pirtott szantlfa 1/4 teskanl fahj 1 evkanl pirtott kankalin 1 portott lrom 1/2 dram tmjnolaj 1/4 olaj pacsuli-olaj 1/4 dram mirhaolaj 120 g zsrk
TEGYENGET POR 30 g pirtott szantlfa 1/4 teskanl pirtott kankalin 1/2 dram tegyenget olaj 1/4 dram tmjnolaj 1/4 olaj dram mirhaolaj 120 g zsrk
Forrs: freya.gportal.hu
|